ua en ru

СБУ спіймала на хабарі чиновника обласного Держгеокадастру

СБУ спіймала на хабарі чиновника обласного Держгеокадастру Фото: вилучені у чиновника гроші

Чиновник вимагав гроші з фермерів за передачу в оренду сільгоспугідь

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою викрили у хабарництві одного з керівників Головного управління держгеокадастра в Івано-Франківській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що посадовець систематично вимагав гроші з фермерів за передачу в оренду сільгоспугідь. Чиновник брав 100 доларів за гектар. Посередником зловмисника виступав його родич. Співробітники СБУ задокументували вимагання спільниками 22 тисяч гривень і 400 доларів з агропромисловців за надання в оренду 15 гектарів земель.

Співробітники СБУ затримали посередника поблизу житлового будинку під час одержання другої частини хабара. Під час обшуків за місцем проживання хабарників правоохоронці вилучили більше 24 тисяч доларів і 55 тисяч гривень.

altaltaltaltalt

Фото: СБУ

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше керівника управління Госгеокадастра Луганської області Дмитра Сергєєва затримали на отриманні хабара в 40 тисяч гривень.