ua en ru

СБУ після виборів в Раду продовжить вимагати зняття недоторканності з нардепів, підозрюваних в підтримці сепаратизму

Після проведення позачергових виборів до Верховної Ради України Служба безпеки України продовжить вимагати зняття недоторканності з народних депутатів в рамках справ щодо сепаратизму.

Після проведення позачергових виборів до Верховної Ради України Служба безпеки України продовжить вимагати зняття недоторканності з народних депутатів в рамках справ щодо сепаратизму. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"СБУ працює серйозно над кримінальними провадженнями, пов'язаними з сепаратизмом, з заявами про зміну територіальної цілісності або зазіхання на конституційний лад. Тому жоден народний депутат, який зараз ще не притягнений до відповідальності або йому не вручена підозра через депутатський імунітет, після виборів, я сподіваюся, навіть якщо він йде у Верховну Раду, ми будемо звертатися щодо зняття недоторканності і в рамках справ по сепаратизму. Далі будуть вручення підозр і продовжиться робота по документуванню", - заявив Наливайченко.

Він додав, до кримінальної відповідальності будуть притягненні всі, хто причетний до створення так званих регіональних парламентів.

"Всі, хто причетний до створення регіональних парламентів, Одеського в тому числі мають нести кримінальну відповідальність за нашим законодавством", - сказав Наливайченко.