ua en ru

СБУ підозрює компанію з РФ, що працює в українських портах, в фінпідтримці ДНР/ЛНР

СБУ підозрює компанію з РФ, що працює в українських портах, в фінпідтримці ДНР/ЛНР Фото: СБУ підозрює компанію РФ у фінансуванні ДНР/ЛНР

Гроші перераховувалися на рахунки іноземних офшорних компаній для фінансування участі осіб у діяльності ДНР/ЛНР

Служба безпеки України підозрює компанію з Російської Федерації, що працює в українських портах, у фінансуванні діяльності терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на Головне слідче управління СБУ.

В ході досудового розслідування СБУ було встановлено. що українські компанії ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв", ТОВ "Лігос УА", ТОВ "Компанія "Нові Технології Україна", ТОВ "Укрзв'язокгідробуд" встановили контакт з російським ТОВ "Гідрострой".

Посадові особи "Техморгідрострой Миколаїв" і "Гідрострой" створили (набули) ряд офшорних компаній для приховування факту належності суден, що виконують робіт в українських портах, російському "Гідрострой".

У подальшому кошти, одержані фірмами "Техморгідрострой Миколаїв", "Лігос УА" конвертувалися в іноземну валюту і перераховувалися за межі України на рахунки іноземних компаній для фінансування участі осіб у діяльності "ДНР/ЛНР".

Крім того, слідство встановило, що протягом 2012-2015 років невстановлені чиновники Мінінфраструктури, ДП "АМПУ", ДП "Одеський морський торговельний порт" заволоділи понад 25 млн гривень державних коштів, призначених для виконання будівельних робіт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "ДНР" повертає підрозділу на вихідні позиції в районі Петровського.