ua en ru

СБУ перекрила канал контрабанди зброї до України з Європи

У Закарпатській області Служба безпеки України перекрила канал контрабанди боєприпасів та вогнепальної зброї в Україну з однієї з європейських країн.

У Закарпатській області Служба безпеки України перекрила канал контрабанди боєприпасів та вогнепальної зброї в Україну з однієї з європейських країн. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що засоби ураження надійшли з однієї з європейських країн та були приховані у коробці з-під прального порошку і відправлені під виглядом посилки через приватних перевізників, що здійснюють міжнародні перевезення", - йдеться в повідомленні.

25 травня 2014 р. у м. Мукачево співробітники СБУ затримали 36-річного місцевого мешканця, після того як він отримав посилку.

"Під час огляду пакунку правоохоронці виявили та вилучили 3 гранати Ф-1 з запалами, вогнепальну зброю з набоями до нього, 1 тис. доларів США та інструкцію, де вказано кому і яким чином вона має бути передана. У разі вдалої спроби контрабанди, зловмисники планували щомісяця переправляти засоби ураження в Україну", - повідомляють в СБУ.

Слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області затриманому повідомлено про підозру за ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України.