ua en ru

СБУ відкрила справу за заклики до створення "Рівненської народної республіки"

СБУ відкрила справу за заклики до створення "Рівненської народної республіки" Фото: Служба безпеки України

У Рівному мітингувальники закликали до створення "Рівненської народної республіки"

Прокуратура Рівненської області розслідує кримінальну справу, відкриту Службою безпеки України, за фактом закликів до створення "Рівненської народної республіки" на акціях 10 травня 2017 року. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Рівненської області.

Повідомляється, що підставою для відкриття справи стала спроба проведення 10 травня несанкціонованого мітингу в Рівному, на якому "група осіб намагалася вчинити дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України шляхом здійснення публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами щодо таких дій".

Також повідомляється, що правоохоронці припинили проведення мітингу, як тільки його учасники зібралися біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації.

"У останніх вилучено плакати і листівки під гаслами "Рівненська Республіка", "Янтар - надбання Рівненської народної республіки". У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою притягнення винних осіб до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко назвав "головну мету" ДНР.