ua en ru

СБУ вкотре задокументувала використання бойовиками зброї виробництва РФ

СБУ вкотре задокументувала використання бойовиками зброї виробництва РФ Фото: російські боєприпаси на Донбасі

Задокументовано два нові випадки використання російських боєприпасів на Донбасі

Співробітники Служби безпеки України задокументували чергові факти використання бойовиками на Донбасі зброї російського виробництва. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що на лінії розмежування під час розмінування позицій одного з підрозділів Збройних Сил України поблизу села Теремчук у Донецькій області правоохоронці знешкодили серед інших протипіхотну міну ПМН-2 - подібні боєприпаси заборонено використовувати, накопичувати та зберігати однією з міжнародних конвенцій.

"У 2012 році всі міни ПМН-2 на території України були знищені. За інформацією спецслужби, підтверджену експертами, вони продовжують використовуватися російськими збройними силами. За результатами огляду наслідків обстрілу бойовиками міста Мар’їнка у Донецькій області, оперативники СБУ виявили хвостовик від пострілу 82-мм калібру з маркуванням 76-6-93. Подібне маркування може свідчити про приналежність відстріляного боєприпасу військам РФ", - йдеться в повідомленні.

altaltaltalt
Фото: російська зброя в зоні АТО

Наразі тривають відповідні процесуальні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ вилучила зброю російського виробництва в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.