ua en ru

СБУ оголосила в розшук екс-мера Києва Черновецького

СБУ оголосила в розшук екс-мера Києва Черновецького Фото: Леонід Черновецький (УНІАН)

Екс-мер Києва розшукується за ухилення від прокуратури

Служба безпеки України (СБУ) оголосила в розшук екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Інформація про це розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті МВС, Черновецького СБУ розшукує за ухилення від української прокуратури. Йому інкримінують статтю 364, ч.2 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, слідчі Генеральної прокуратури України 25 липня 2017 року отримали дозвіл суду на затримання Леоніда Черновецького з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Прокуратура Грузії пізніше виключила можливість екстрадиції колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в Україну, оскільки у нього є грузинське громадянство.

Слідство підозрює Черновецького в тому, що він на посту мера Києва в інтересах оточення колишнього президента Віктора Януковича сприяв вилученню та передачі в оренду земель для будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі. Крім того, його підозрюють у заниження орендної плати за землю та знищення об'єкта археологічної спадщини, що завдало збитків на 250 млн гривень.