ua en ru

ГПУ отримала дозвіл суду на затримання Черновецького

ГПУ отримала дозвіл суду на затримання Черновецького Фото: Леонід Черновецький (facebook.com/chernovetskiy)

Черновецький ухиляється від слідства і його місцезнаходження невідоме

Слідчими Генеральної прокуратури України 25 липня 2017 року отримано дозвіл суду на затримання Леоніда Черновецького з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря генерального прокурора України Лариси Сарган Facebook.

За словами Сарган, дозвіл суду на затримання Черновецького отримано, тому що підозрюваний ухиляється від слідства і його місцезнаходження невідоме.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 14 липня 2017 року Генеральна прокуратура України оголосила підозра колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому.

Так, встановлено, що внаслідок незаконних дій колишнього Київського міського голови Л. Черновецького, який діяв в інтересах невстановлених в даний час людей з найближчого оточення колишнього президента України В. Януковича, що виразилися у незаконному вилученні, зміну цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званої вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, заниження орендної плати за землю, і як наслідок - знищення об'єкта археологічної спадщини, ніж територіальної грома та міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн гривень

На даний момент здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.