ua en ru

СБУ звинуватила кілька компаній-імпортерів тканин у держзраді, - ЗМІ

СБУ звинуватила кілька компаній-імпортерів тканин у держзраді, - ЗМІ Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

СБУ включила в справу про держзраду 4 компанії

Служба безпеки України (СБУ) 21 грудня видала документ, згідно з яким кілька компаній імпортерів тканин потрапили у справу про "державну зраду". Про це повідомляє журналіст Євген Плинський у своїй публікації на сайті Dubinskiy.pro.

Так, журналіст повідомляє, що співробітники СБУ включили в кримінальне провадження № 2217000000000317 за сатьям ККУ ч. 1 ст. 111 (державна зрада), і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) чотири компанії, що займаються імпортом товарів легкої промисловості: ТОВ "РОТЕРМАН" ЄДРПОУ 41271108, ТОВ "Текстиль-Контакт" ЄДРПОУ 32043747, ТОВ "ТЕКССОЛ-С" ЄДРПОУ 35892372, ТОВ "ВІТА-ТЕКС" ЄДРПОУ 34483946.

Як заявляє автор, опублікований ним лист від СБУ для митниці має мету повністю зупинити розмитнення і переміщення вантажів цих компаній, що може свідчити про переділ на ринку або спробу вимагання "відкупних" у зазначених компаній.

"Так ось, вантажі цих компаній, згідно з вказівкою СБУ пропонується оглядати і переглядати, в обов'язковому порядку залучати до цього процесу слідчих ГУ СБУ...Для контролю вантажів чотирьох компаній ГСУ СБУ спеціально виділяє двох слідчих. Виключно за погодженням з цими уповноваженими співробітниками і по їх волі митниця тепер має право вантаж випускати, або зобов'язана тримати під будь-яким приводом. Будь-який рух вантажів цих фірм, тільки по команді з СБУ, а її, як ви розумієте, не буде довго", - пише Плинський.

СБУ звинуватила кілька компаній-імпортерів тканин у держзраді, - ЗМІСБУ звинуватила кілька компаній-імпортерів тканин у держзраді, - ЗМІ
Фото: лист від СБУ (dubinsky.pro)

Як повідомляється, даний факт участі СБУ в тиску на бізнес руками митниці свідчить про те, що незважаючи на заяву голови СБУ Василя Грицака про припинення тиску на бізнес, його структура продовжує "наїжджати" на бізнесменів.