ua en ru

СБУ звинуватила двох співробітників "Укренерго" в корупції на 384 млн гривень

СБУ звинуватила двох співробітників "Укренерго" в корупції на 384 млн гривень Фото: СБУ викрила корупцію в "Укренерго" (facebook.com npcukrenergo)

Служба безпеки України викрила двох посадовців провідного державного енергетичного підприємства на масштабній корупції. Посадовці своїми діями завдали держави збитків на близько 384 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними СБУ, голова тендерного комітету та його заступник використали своє службове становище та безпідставно відхилили найбільш економічно вигідну пропозицію на будівництво стратегічного об’єкту. Вони допомогли виграти тендер іншій компанії.

"За попередніми оцінками фахівців, сума державних збитків від таких дій становить понад 384 млн гривень", - зазначили в СБУ.

Як розповіло РБК-Україна джерело в правоохоронних органах, мова йде про державне підприємство "Укренерго" та будівництво підстанції "Кремінська" на території Луганської області.

СБУ вже завершила досудове розслідування та передала обвинувальний акт щодо посадовців до суду. Їм інкримінують вчинення злочину за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2. ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Оновлено.

В прес-службі "Укренерго" сказали РБК-Україна, що компанія не володіє деталями про перебіг слідства по цій справі. Водночас в компанії заперечують зловживання під час будівництва підстанції.

"В ЗМІ поширено інформацію про те, що справа стосується екс-співробітників "Укренерго" та процедури обрання у 2017 році підрядної компанії для будівництва ПС "Кремінська" в Луганській області. Наразі "Укренерго" не володіє деталями про перебіг слідства по цій справі. У компанії немає підстав вважати, що під час цієї процедури мали місце будь-які порушення чи зловживання", - заявили в прес-службі підприємства.

Водночас в компанії наголосили, що співпрацюють з правоохоронцями та надають необхідну слідству інформацію.