ua en ru

СБУ виявила підпільний трубопровід для перекачування пального з РФ

СБУ виявила підпільний трубопровід для перекачування пального з РФ Фото: СБУ

Тривають оперативно-слідчі дії

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками виявили у селищі Міловена Луганської області підпільний трубопровід, через який в Україну контрабандно постачалися паливно-мастильні матеріали з Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці знайшли вихід трубопроводу на відстані майже п'яти кілометрів від державного кордону. Зловмисники проклали його на глибині від двох до п'яти метрів. Контрабандне пальне транспортувалося у село Великоцьк, де накопичувалося на території бази, розташованої на одному з фермерських господарств", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, співробітники спецслужби виявили насосне обладнання та дві цистерни об'ємом 20 кубометрів кожна із залишками дизельного палива. Встановлено, що контрабандне пальне потім реалізовувалося в інших регіонах України.

"Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації підпільного трубопроводу та реалізації контрабандних паливно-мастильних матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала резидента ФСБ РФ, який займався вербовкою українських правоохоронців.