ua en ru

СБУ виявила порушення під час перереєстрації "Партії Шарія"

СБУ виявила порушення під час перереєстрації "Партії Шарія" Фото: Анатолій Шарій (facebook.com anatolijsharij)

Служба безпеки Україні в ходу досудового розслідування у справі про державну зраду блогера Анатолія Шарія виявила порушення під час перереєстрації "Парії Шарія". Правоохоронці виявили факт внесення завідомо неправдивих даних.

"Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)", - розповіли в СБУ.

Матеріали про виявлені порушення під час перереєстрації "Партії Шарія" слідчі СБУ направили до Київської міської прокуратури для подальшого правового реагування.

Анатолій Шарій - відеоблогер, якого підозрюють в пропагандистській діяльності на користь Росії. Шарій неодноразово з'являвся в ефірах російських телеканалів, де негативно висловлювався про українську владу.

Зазначимо, до цього в СБУ заявляли, що "Партія Шарія" насправді зареєстрована не на Анатолія Шарія. Як з'ясувалося, партію зареєстрували на громадянина Віктора Шарія. СБУ проводила з цим громадянином слідчі дії.