ua en ru

СБУ виявила у Гужви секретні дані Міноборони

СБУ виявила у Гужви секретні дані Міноборони Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

Кримінальне провадження за фактом розголошення державної таємниці розпочато 27 червня

Співробітники Служби безпеки України виявили секретну інформацію Міністерства оборони на флеш-накопичувачі, який був вилучений у головного редактора "Страна.иа" Ігоря Гужви. Про це зазначається в постанові Печерського районного суду міста Києва від 27 липня.

Слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області здійснює досудове слідство по кримінальному провадженню, розпочатого 27 червня по 1 ч. ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Повідомляється, що співробітниками Головного управління Національної поліції України в м. Києві, під час проведення обшуку в офісному приміщенні редакції інтернет-видання "Страна.иа" 22 червня, вилучено флеш-накопичувач з написами "CN062806 5V 05360-307, А00LF", на якому знаходяться електронні документи, з відомостями, можливо складовими державну таємницю.

Так, в ході досудового розслідування вказаної кримінальної виробництва встановлено, що частина вищевказаних електронних документів, з відомостями, можливо становлять державну таємницю, зберігалося на персональної електронно-обчислювальної машини (ПЕОМ) 18052 з магнітними жорсткими. Відзначено, що флеш-носії знаходяться у володінні юридичної особи - Міністерстві оборони України.

"Враховуючи викладене, в рамках здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженню № 22017101110000162, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до ПЕОМ 18052 з магнітними дисками № 1152 та № 1150 для проведення їх експертного дослідження, що перебувають у володінні юридичної особи - Міністерство оборони України", - повідомляється в документі.

СБУ звернулася до суду з клопотанням надати доступ до персональної ПЕОМ, яка перебуває в Міноборони, з магнітними дисками №1152 та №1150 для проведення їх експертного дослідження.

Представник міністерства заперечував проти задоволення клопотання. Однак суд надав слідчим спецслужби доступ до зазначених жорстких дисків і ПЕОМ у будівлі Міноборони.

Сам Ігор Гужва заявив, що не має поняття про наявність секретної інформації Міністерства оборони на флеш-носії.

"Природно, я поняття не маю про яких даних йде мова і ніякої секретної інформації з Міноборони на яких флешках не отримував. Але те, що підкинути можуть що завгодно - це абсолютно зрозуміло. У цьому їх і мета. Ну нічого, одним сфабрикованою справою більше, іншим менше - справа житейська. Прорвемося і будемо продовжувати працювати", - повідомив гужва у себе в Facebook.

13 липня я написав пост про те, що справа про вимагання, яка проти мене сфабрикували, тріщить по швах і тому власт...

Опубліковано ігорем гужвою 1 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва відхилив скаргу Генеральної прокуратури України запобіжний захід головному редакторові видання "Країна.юа" Ігорю Гужві, підозрюваного у вимаганні хабара