ua en ru

СБУ виявила у Чернівецькій області розкрадання більше 800 тис. гривень на ремонті доріг

СБУ виявила у Чернівецькій області розкрадання більше 800 тис. гривень на ремонті доріг Фото: СБУ (РБК-Україна)

Вартість контракту на ремонт доріг становила майже 1,3 млн гривень, 800 тисяч гривень з них незаконно привласнили, заявили в СБУ

Служба безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою виявили розкрадання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт дороги місцевого значення в Чернівецькій області. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що одна з сільрад Хотинського району уклала договір на відновлення дорожнього покриття з приватним шляхоремонтним підприємством. Загальна вартість контракту становила майже 1,3 млн гривень.

"Співробітники спецслужби задокументували, що підрядники, за попередньою змовою з посадовцями сільської ради, внесли недостовірні дані до актів виконаних робіт. Ділки, зокрема, значно завищили витрати на матеріали та обсяги зробленого ремонту. Незважаючи на невиконання умов договору, чиновники підписали акти. Загальна сума державних коштів, привласнених зловмисниками, становить понад 800 тис. гривень", - заявили в СБУ.

Правоохоронці повідомили одному з посадовців органу місцевого самоврядування, інженеру з технічного нагляду та директору приватного підприємства про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 25 вересня правоохоронці затримали колишнього керівника державного підприємства, який намагався перетнути державний кордон у напрямку РФ.