ua en ru

СБУ знешкодила диверсантів, які готували теракти в Маріуполі

СБУ знешкодила диверсантів, які готували теракти в Маріуполі
Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила небезпечну диверсійну групу, яка входила до складу незаконного воєнізованого формування "Сват" і готувала терористичний напад на м. Маріуполь.

Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила небезпечну диверсійну групу, яка входила до складу незаконного воєнізованого формування "Сват" і готувала терористичний напад на м. Маріуполь. Про це йдеться в повідомленні прес-центр СБУ.

"В ході успішної бойової спецоперації оперативна група контррозвідки СБУ затримала двох громадян України - бойовиків на прізвисько "Пес" і "Руніч". У той же день у Харкові затримали їх спільника - члена цієї диверсійної групи на прізвисько "Джигіт". У складі групи "Джигіт" виконував обов'язки стрілка-оператора ПЗРК "Голка" і розвідника. Він збирав інформацію про позиції українських військ, зокрема артилерійські розрахунки. За його координатами терористи вели прицільний обстріл на знищення", - йдеться в повідомленні.

У бойовиків співробітники спецслужби вилучили великий арсенал вогнепальної зброї та боєприпаси до неї - АКМС з підствольним гранатометом, РПГ-22, гранати різного типу, тротилові шашки, патрони різного калібру. Також диверсанти мали при собі чотири комплекти уніформи збройних сил Російської Федерації.

Зі слів затриманих, всі члени групи пройшли навчання в тренувальному таборі на території РФ.

"Після "вогневої підготовки", "стрілки" набували бойового досвіду в рядах т. н. "армії Новоросії" в Луганській області. Школу маскування, вчинення диверсій, ведення бою в умовах міста вони пройшли на території однієї з військових частин АР Крим", - повідомили в СБУ.

За даними СБУ, завданням групи була організація військового нападу на Маріуполь.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила злочинну групу, що вчинила диверсії на державіапідприємництві в Запоріжжі.