ua en ru

СБУ обіцяє оголосити персонами нон грата в Україні спостерігачів на "виборах" сепаратистів

Служба безпеки України обіцяє оголосити персонами нон грата міжнародних спостерігачів, які приїхали на "вибори" самопроголошених республік на Донбасі.

Служба безпеки України обіцяє оголосити персонами нон грата міжнародних спостерігачів, які приїхали на "вибори" самопроголошених республік на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

В СБУ заявили, що голосування в самопроголошених республіках, що відбувається сьогодні, не має нічого спільного з виборами.

"І все це відбувається під прикриттям іноземних псевдо-спостерігачів, які вже, або будуть оголошені персонами non grata на території України. Їх діяльність ми трактуємо як злочинну підтримку бойовиків-терористів. Вони стали спільниками бандитів", - зазначили в СБУ.

СБУ також закликала українських громадян утриматися від участі "в цьому шабаші і не зробити хибного кроку, який перекреслить ваше майбутнє і майбутнє ваших дітей".

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, в самопроголошених ДНР і ЛНР проходять "вибори" голів і "депутатів". Все міжнародне співтовариство засудило проведення цих виборів. Міжнародна організація ОБСЄ відмовилася посилати своїх спостерігачів на "вибори", так як вони суперечать мінському протоколу, підписаному представниками України, Росії та самопроголошених республік при участі ОБСЄ.

При цьому у Донецьку з'явилися спостерігачі від раніше невідомої організації "АБСЕ".