ua en ru

ДНР: "АБСЕ" здивована, що ОБСЄ не надіслала спостерігачів на "вибори" 2 листопада

ДНР: "АБСЕ" здивована, що ОБСЄ не надіслала спостерігачів на "вибори" 2 листопада
Невідома раніше міжнародна організація "АБСЕ" здивована, що ОБСЄ не прислала своїх спостерігачів на "вибори" в самопроголошених республіках на Донбасі, які відбудуться 2 листопада.

Невідома раніше міжнародна організація "АБСЕ" здивована, що ОБСЄ не прислала своїх спостерігачів на "вибори" в самопроголошених республіках на Донбасі, які відбудуться 2 листопада. Про це заявив представник "АБСЕ" Евальд Штадлер на прес-конференції в Донецьку, передає прес-служба ДНР.

"За словами представника АБСЕ Евальда Штадлера, він украй здивований, що організація ОБСЄ, вирішила пройти повз такого важливого демократичного процесу, як вибори в ДНР, що, на його думку, ставить під питання її незалежність від чужих інтересів, відповідно, і її об'єктивність. Виходячи з цього, стає незрозумілий сенс існування ОБСЄ. На противагу спірної політиці ОБСЄ, Штадлер пропонує АБСЕ, представники якої не тільки проявили справжню незалежність поглядів, але і приїхали на територію, терзати бойовими діями", - йдеться в повідомленні.

У ДНР повідомили, що в АБСЕ входять "не тільки люди володіють досвідом у справі спостереження за проведенням виборів, але і політики". Так, за заявою ДНР, спостерігати за виборами будуть два діючих депутата Європарламенту.

При цьому Штадлер висловив сумнів, що висновки "АБСЕ" з приводу "виборів" в ДНР і ЛНР будуть визнані на міжнародній арені, в тому числі і європейськими наддержавними структурами.

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, в самопроголошених ДНР і ЛНР проходять "вибори" голів і депутатів". Все міжнародне співтовариство засудило проведення цих виборів. Міжнародна організація ОБСЄ відмовилася посилати своїх спостерігачів на "вибори", так як вони суперечать мінським протоколом, підписаним представників України, Росії та самопроголошених республік при участі ОБСЄ.

Зазначимо, Евальд Штадлер - австрійський політик, з 7 грудня 2011 р. - депутат Європарламенту від позафракційних. Штадлер був спостерігачем від Австрії на президентських виборах в Росії в 2012 р. Також він особисто був присутній на Кримському півострові під час "референдуму" у 2014 р.