ua en ru

СБУ не може передати О.Турчинову повістку, оскільки не може встановити місце його перебування, - В.Хорошковський

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) не може передати повістку колишньому першому віце-прем'єр-міністру Олександру Турчинову, оскільки не може встановити місце його перебування. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова СБУ Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Хорошковський зазначив, що в ході першого допиту слідчий попросив О.Турчинова повідомити адресу, за якою він проживає, він надав таку інформацію.

Однак зараз слідчі не можуть передати О.Турчинову повістку, оскільки його немає за вказаною адресою.

"Нажаль, усі наші спроби викликати пана Турчинова на додаткове спілкування зі слідчим, на сьогоднішній день результату не дають. Тому наші співробітники для того, щоб саме вручити повістку, мають об'їжджати абсолютно всі місця помешкання, де може знаходитися пан Турчинов, щоб йому цю повістку вручити ... Якщо пан Турчинов буде слухати цю прес-конференцію, будь ласка, хай ще раз скаже, де він фізично існує. І просто спокійно йому цю повістку передадуть. Я маю надію, що він як законослухняний громадянин прийде згідно вказаного часу і місця", - наголосив В.Хорошковський.

Нагадаємо, О.Турчинова викликали до СБУ як свідка у справі про розмитнення 11 млрд куб. м газу на користь НАК "Нафтогаз України".