ua en ru

СБУ направила до ГПУ матеріали на Суркова за причетність до терактів

СБУ направила до ГПУ матеріали на Суркова за причетність до терактів Фото: голова СБУ Валентин Наливайченко

Після передачі матеріалів суд їх можуть направити міжнародним експертам і правозахисникам

Служба безпеки України (СБУ) направила в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) матеріали по справі про причетність радника Президента Росії Владислава Суркова до терактів в Україні. Про це сьогодні журналістам після вшанування пам'яті загиблих під час проведення антитерористичної операції співробітників СБУ повідомив голова відомства Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нами направлені до ГПУ - ред.) матеріали й епізоди, які, на думку СБУ, є основою для того, щоб підозрювати і того громадянина Росії, про який ви згадали (Владислава Суркова - ред.) і його першого помічника Inal Ардзинбу у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом на території нашої держави, закликами до повалення конституційного ладу і з останніми резонансними підготовками до кримінальних злочинів, в тому числі до кілерських злочинів в Одесі. Коли вони (матеріали - ред.) потраплять до суду, тоді ми зможемо говорити про те, щоб передати ці матеріали міжнародних експертів та правозахисників", - сказав Наливайченко.

"Всі ці матеріали будуть в суді, так само, як і громадяни Росії, які прямим або не прямим чином беруть участь у провокуванні незаконних дій на території нашої держави, та не зможуть уникнути покарання", - додав голова СБУ.

Нагадаємо, СБУ може підтвердити перебування радника Президента Росії Владислава Суркова в Україні під час протистояння активістів Майдану і попередньої влади.