ua en ru

СБУ має намір боротися з "побутовим тероризмом"

СБУ має намір боротися з "побутовим тероризмом" Голова СБУ Валентин Наливайченко

Служба безпеки України має намір боротися з "побутовим тероризмом". Про це на засіданні форуму заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що відбувається на Донбасі, ми називаємо це чітко агресією. Коли може бути закінчена війна? Агресор повинен зупинити постачання важкого озброєння: танків і БМП. Росія повинна припинити постачання сепаратистських організацій, - тільки тоді можна буде почати працювати з нашим мирним населенням... Ми повинні звертатися до людей, щоб вони не підтримували терористів, диверсантів. Коли суспільство стане нашим партнером, то такий побутовий, небезпечний тероризм ми здатні подолати в нашій країні", - зазначив Наливайченко.

За його словами, всередині країни для подолання сепаратизму необхідно забезпечити захист від інформаційної війни.

"Ми можемо констатувати, що найбільш складним є подолання сепаратизму, комунізму, подолання диверсій і терактів... Найбільш небезпечною залишається підтримка ззовні, з Російської Федерації. Це підтримка сепаратизму зброєю, фінансуванням, військовими, які продовжують потрапляти на територію України", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко заявив, що прояви сепаратизму треба душити у зародку.