ua en ru

СБУ почала розслідування стосовно двох депутатів Севастопольської міськради

СБУ почала розслідування стосовно двох депутатів Севастопольської міськради Фото: СБУ (РБК-Україна)

Депутатів підозрють у державній зраді

Співробітники управління Служби безпеки України (СБУ) в Криму розпочали спеціальне досудове розслідування стосовно двох депутатів Севастопольської міської ради, повідомив прес-центр СБУ.

Правоохоронці зібрали повну доказову базу та встановили, що двоє депутатів шостого скликання, обрані на чергових виборах депутатів ВР АР Крим у 2010 році, свідомо порушили Конституцію та інші закони України, заявили у відомстві.

"Вони, достовірно знаючи, що Севастополь є невід’ємною частиною України, проголосували за "незалежність" півострова, створення так званої "Республіки Крим" та за перейменування міської ради у "Законодательное собрание города Севастополь", чим завдали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України", - підкреслили в СБУ.

Слідчі кваліфікували дії депутатів за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Стосовно них розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки вони постійно перебувають на території тимчасово окупованого Криму. Колишні депутати оголошені у розшук.

Нагадаємо, раніше прокуратура Криму направила до суду обвинувальний акт у справі про державну зраду стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим.