ua en ru

Прокуратура направила до суду справу проти екс-депутата Криму, обвинуваченого у державній зраді

Прокуратура направила до суду справу проти екс-депутата Криму, обвинуваченого у державній зраді Фото: прокуратура АР Крим (uk.wikipedia.org)

У березні 2014 року зазначений депутат надав допомогу та сприяння окупації Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, який звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Про це повідомляє пресс-служба прокураты АР Крим.

Повідомляється, що в ході розслідування кримінального провадження отримані докази того, що в березні 2014 року зазначений депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим надав допомогу та сприяння окупації Криму.

зокрема, при його безпосередній участі незаконно прийнятий ряд постанов, у результаті яких було створено нелегітимний державне утворення "Республіка Крим".

Згідно з інформацією прокуратури, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Криму, обвинуваченого в державній зраді.