ua en ru

СБУ за місяць виявила 3 схеми контрабанди товарів у зону АТО

СБУ за місяць виявила 3 схеми контрабанди товарів у зону АТО Фото: Олена Гітлянська

У СБУ розповіли, скільки грошей, горілки та голів худоби було вилучено за цей час

Служба безпеки України (СБУ) з 12 липня по 13 серпня виявила три схеми контрабанди товарів у зону проведення антитерористичної операції (АТО). Про це на брифінгу заявила прес-секретар Служби безпеки України Олену Гітлянську, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 12 липня по 13 серпня, тобто за місяць, мобільними групами виявлено три злочинні схеми контрабанди, відкрито 16 кримінальних проваджень, складено 46 адміністративних протоколів, затримані десятки злочинців, вилучено понад 9,6 млн грн, майже 3 млн рублів і 24 тисячі доларів (це без тих, що вчора були виявлені). Також вилучено 300 тис. грн сигарет, більше 3 тис. пляшок пива, 1 тис. пляшок горілки, 22 голови худоби, 44 тонн м'яса, 9 тонн риби і морепродуктів, 10 вантажівок з продовольчими товарами на 1 млн 100 тис. грн, 47 тонн овочів і 4,5 тонн фруктів, майже 2 тис. какао, 1,5 тис. тонн контрабандистська виробів споживчих товарів на майже 1 млн грн, побутової техніки теж на 1 млн грн, 55 млн тонн брухту чорного та 43 тон брухту кольорових металів", - повідомила вона.

За її словами, СБУ фактично перекриває канал незаконного переміщення товарів на непідконтрольну офіційної влади територію Донецької і Луганської областей.

"Тобто ви бачите, що йде дуже активна робота в цьому напрямку ми фактично сьогодні прикриваємо канал незаконного переміщення товарів на окуповану терористами територію", - сказала вона.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, правоохоронці присікли контрабанду товарів народного споживання в ЛНР.