ua en ru

СБУ у Львові припинила ретрансляцію телеканалів Росії та "ДНР"

СБУ у Львові припинила ретрансляцію телеканалів Росії та "ДНР" Фото: телебачення "ДНР" (колаж РБК-Україна)

Місцеві жителі організували продаж телевізійних приставок із доступом до забороненого контенту

У Львові співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією викрили та припинили ретрансляцію телеканалів Росії та терористів "ДНР". Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

"Правоохоронці встановили, що група місцевих жителів організувала нелегальний продаж телевізійних приставок із завчасно налаштованим доступом до забороненого контенту. Своїх клієнтів зловмисники підшукували через створений у мережі Інтернет власний веб-ресурс", - повідомляє СБУ.

Співробітники провели санкціоновані обшуки в офісному приміщенні ділків, під час яких виявили обладнання, що підтверджує протиправну діяльність місцевих жителів.

Співробітники #СБУ припинили у Львові ретрансляцію заборонених на території нашої країни пропагандистських телеканалів...

Опубліковано Служба безпеки України 8 травня 2018 р.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (незаконне втручання в роботу комп'ютерних мереж, що призвело до знищення чи перекручення інформації). Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно сейм Латвії передав на розгляд комісіям поправки до закону, які передбачають, що в основних пакетах послуг телебачення 90% змісту повинно бути на мовах Європейського союзу. На думку авторів відповідного законопроекту, це обмежить "кремлівську пропаганду в Латвії".