ua en ru

СБУ в Луганській обл. затримала найманця з РФ

СБУ в Луганській обл. затримала найманця з РФ Фото: СБУ

Бойовик затриманий з гранатами, патронами і рацією

Служба безпеки України затримала найманця з РФ, який воював на боці бойовиків, районі Попасної Луганської обл. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"У Луганській області військовослужбовці Збройних Сил України та співробітники СБУ поблизу Попасної затримали найманця - громадянина Росії, який воював на стороні терористів ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на ньому був розвантажувальний жилет з гранатою РГД-5, 4 магазини з патронами до автомата АК-74 і рація.

"З'ясувалося, що 24-річний житель Ханти-Мансійського автономного округу РФ є членом незаконного збройного угруповання Дрьомова. Затриманий пояснив слідчим СБУ, що через судимості за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що, ставши учасником бойових дій в Україні, матиме певні переваги", - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що росіянин прибув на Донбас у квітні 2015 р. і увійшов до складу батальйону "Привид" (ЛНР), а згодом перейшов у групу розвідки бандформування Дрьомова.

"Група виконувала розвідувальні завдання в місцях дислокації ВСУ в районі Золотого, Первомайська та Попасної. На останнє завдання бойовиків відправив особисто Дрьомов. Незадовго до цього бойовики вбили місцевого жителя - таксиста, і виконання завдання повинно було допомогти їм уникнути покарання від "МГБ ЛНР". 5 липня громадянину Росії повідомлено про підозру в участі в діяльності терористичної організації. До суду він буде утримуватися під вартою. Терористу загрожує до 15 років ув'язнення", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ оголосила в розшук Табачника.