ua en ru

СБУ ліквідувала в Києві конвертцентр з щомісячним обігом у 400 млн гривень

СБУ ліквідувала в Києві конвертцентр з щомісячним обігом у 400 млн гривень Фото: СБУ ліквідувала потужний "конверт" у Києві

За інформацією СБУ, клієнтами "конверту" були і держустанови

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили в Києві діяльність потужного конвертаційного центру з щомісячним обігом у 400 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У ході слідства було встановлено, що клієнтами "конверту" були десять організацій, у тому числі та, ймовірно, і бюджетні установи.

Зловмисники допомагали своїм клієнтам формувати фіктивний податковий кредит, використовуючи нереальні операції та фіктивні підприємства.

Під час обшуків в офісах, приватних будинках і автомобілях організаторів і учасників угоди оперативники спецслужби вилучили печатки дев'яти фіктивних підприємств, флеш-накопичувачі з системою "Клієнт-Банк", фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, що підтверджує проведення фінансових операцій.

altaltalt

Фото: у Києві ліквідовано потужний конвертцентр

Накладено арешт на двадцять сім рахунків фіктивних фірм, які використали організатори конверта в п'ятнадцяти банківських установах. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України

Нагадаємо, у Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом понад півмільярда гривень.