ua en ru

СБУ ліквідувала транснаціональне угруповання контрабандистів стероїдів

СБУ ліквідувала транснаціональне угруповання контрабандистів стероїдів Фото: затримання контрабандистів стероїдами

Оперативники спецслужби затримали чотирьох членів угруповання

Служба безпеки України припинила діяльність транснаціонального злочинного угруповання, причетного до контрабанди сильнодіючих лікарських засобів (анаболічні стероїди). Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що зловмисники під керівництвом громадянина однієї з європейських країн контрабандно ввозили в Україну з території однієї з сусідніх держав сильнодіючі лікарські засоби з умістом метандієнону та нандролону.

"Потім анаболіки переправляли поштою кінцевим замовникам до Євросоюзу, США та в країни Південної Америки. За місяць ділки пересилали до двох тисяч поштових відправлень вартістю понад 100 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що оперативники спецслужби затримали чотирьох членів угруповання та провели 18 обшуків на території Київської та Одеської областей у складських приміщеннях, місцях мешкання та автомобілях контрабандистів.

"У ході слідчих дій співробітники СБУ вилучили сильнодіючі лікарські засоби на суму понад 700 тисяч доларів, більше 120 тисяч доларів готівкою та "чорну" бухгалтерію, що підтверджує протиправну діяльність учасників оборудки", - доповіли у відомстві.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt
Фото: викриття угруповання контрабандистів стероїдів

Відкрито кримінальне провадження за ч 2 ст. 201 Кримінального кодексу, трьом затриманим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ перекрили канал постачання фальсифікованої алкогольної продукції в районі проведення антитерористичної операції.