ua en ru

СБУ ліквідувала багатомільйонний конвертцентр у Донецькій області

СБУ ліквідувала багатомільйонний конвертцентр у Донецькій області Фото: вилучена готівка

До функціонування "конверту" причетне керівництво маріупольської фіскальної служби

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Донецької області припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, до діяльності якого причетне керівництво маріупольської фіскальної служби. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що зловмисники формували податковий кредит із ПДВ суб’єктам підприємницької діяльності та оформлювали фіктивні договори на виконання будівельних робіт, чим мінімізували податкові зобов’язання.

"За попередніми оцінками, протиправна діяльність протягом дев'яти місяців 2016 року принесла її організаторам понад 300 мільйонів гривень незаконного доходу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що силовики провели 26 санкціонованих обшуків у структурних підрозділах маріупольської фіскальної служби, за місцями мешкання організаторів схеми у Запоріжжі та Харкові.

"Вилучено 56 одиниць комп’ютерної техніки та флеш-носіїв, фінансово-господарську документацію, 43 печатки, 2,4 млн гривень та 30 тисяч доларів США, банківські картки", - доповіли у відомстві.

Наразі тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем). Трьох організаторів "конвертаційного центру" затримано, згідно зі статтею 208 КПК України.

Нагадаємо, нещодавно співробітники СБУ закрили конвертаційний центр у Дніпрі з обігом у 600 мільйонів гривень.