ua en ru

СБУ ліквідувала в Краматорську "конвертцентр з оборотом понад 50 млн грн

СБУ ліквідувала в Краматорську "конвертцентр з оборотом понад 50 млн грн Фото: СБУ

"Конверцентр" працював з підприємствами, які таким чином занижували базу для оподаткування і переводили кошти в готівку

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою викрили у Кіровограді діяльність "конвертаційного центру", через який зловмисники вивели в тіньовий обіг понад 50 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Конвертаційний центр "обслуговував" ряд місцевих підприємств, які таким чином занижували базу для оподаткування і переводили кошти в готівку. Частина з них співпрацювала з компаніями-контрагентами, які зареєстровані на тимчасово окупованих терористами територіях", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях "конвертцентру" і квартирах його організаторів правоохоронці виявили 12 печаток, рахунки та реквізити фіктивних фірм, задіяних у фінансовій угоді. Співробітники СБУ також вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію і статути підприємств, які підтверджують зв'язок цих фірм з реально діючими суб'єктами підприємницької діяльності.

"Зараз на рахунки фіктивних фірм у банківських установах накладено арешт. Правоохоронці отримали постанову суду на доступ до цієї інформації, яка є банківською таємницею. В приватному гаражі, який використовувався організаторами "конвертцентру" як схованку, співробітники СБУ виявили два пістолети системи "револьвер" і патрони різних калібрів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 і ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Державною службою фінансового моніторингу та міліцією припинили в Києві протиправну діяльність "конвертаційного центру", через який з початку року було виведено в тіньовий обіг понад 800 млн грн, які належали державним підприємствам.