ua en ru

СБУ ліквідувала конвертцентр з щомісячним обігом понад 70 млн гривень

СБУ ліквідувала конвертцентр з щомісячним обігом понад 70 млн гривень Фото: СБУ

Конвертаційний центр обслуговував майже 500 підприємств з Києва, Одеси та Дніпра

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру, щомісячний обіг якого попередньо оцінюється в понад 70 мільйонів гривень. Конвертцентр обслуговував майже 500 підприємств з Києва, Одеси та Дніпра, повідомляє прес-служба СБУ.

"Організатори конвертцентру надавали послуги з мінімізації податкових платежів, фіктивного формування ПДВ та переведення коштів у готівку через безтоварні операції. Під час обшуків в офісних приміщеннях, автомобілях та місцях проживання організаторів співробітники спецслужби вилучили понад півмільйона гривень готівки, бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, реєстри формування штучних податкових платежів клієнтам, комп’ютерну техніку з доказами проведення незаконних операцій", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, наразі заблоковано понад 150 банківських рахунків фіктивних підприємств, задіяних у протиправній діяльності. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до фінансової оборудки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ розкрила механізм втручання в роботу мобільних операторів.