ua en ru

СБУ ліквідувала канал міжнародного зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР

СБУ ліквідувала канал міжнародного зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР Фото: СБУ

СБУ затримала зловмисника, який відповідав за функціонування обладнання

Служба безпеки України (СБУ) спільно з фахівцями ДП "Український державний центр радіочастот" ліквідувала неконтрольований канал міжнародної зв'язку бойовиків так званих Донецької та Луганської "народних республік". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Зловмисники отримували з Інтернету міжнародний телефонний трафік за допомогою спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. Потім трафік прямував в мережі українських операторів мобільного зв'язку. Міжнародний телефонний трафік надходив з-за кордону (у тому числі з Росії) через Інтернет за допомогою IP-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації. Трафік оброблявся спеціалізованим обладнанням та програмними комплексами. Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами ДНР/ЛНР для спілкування з російськими кураторами", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в місті Бобровиця Чернігівської області незаконно діючий телекомунікаційне обладнання було вилучено. Зловмисника, який відповідав за його функціонування, затриманий.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) допитала понад 1 тис. свідків "російського сліду" на Донбасі і в Криму.