ua en ru

СБУ в Києві перекрила канал постачання прекурсорів для виготовлення екстазі

СБУ в Києві перекрила канал постачання прекурсорів для виготовлення екстазі Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Правоохоронці запобігли контрабанді прекурсорів для синтетичних наркотиків

У Києві Служба безпеки України (СБУ) перекрила канал постачання прекурсорів для виготовлення екстазі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України перекрили в Києві контрабанду в нашу країну прекурсорів для виготовлення синтетичного наркотику (екстазі)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що організатор наркобізнесу замовляв з Європи інгредієнти для виробництва синтетичних психотропних через міжнародні поштові відправлення під виглядом продуктів харчування.

altaltaltalt

Фото: СБУ перекрила канал постачання прекурсорів для наркотиків (ssu.gov.ua)

Наголошується, що наркоторговець через інтернет знаходив наркозалежних клієнтів для збуту і посилав "товар" посилками по всій території України.

Так, оперативники затримали зловмисника в одному зі столичних поштових відділень столиці під час отримання чергової партії наркосировини. Під час обшуків за місцем проживання організатора співробітники СБУ вилучили велику кількість психотропної речовини МДМА та обладнання для його виготовлення.

altaltalt

Фото: вилучене під час обшуків СБУ (ssu.gov.ua)

Крім того, правоохоронці виявили 120 ємностей з прекурсорами, які зловмисник використовував для виготовлення психотропних. Слідчі СБУ оголосили організатора нелегального бізнесу про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 КК. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва заарештував колишнього поліцейського, входив в банду наркодилерів, яка діяла на території столиці.