ua en ru

СБУ вилучила у Львівській обл. зброю, яка могла використовуватися у розстрілі євромайданівців

У Львівській області СБУ у взаємодії з МВС вилучила з незаконного обігу зброю та боєприпаси, які могли використовуватися під час розстрілу учасників масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в лютому 2014 р.

У Львівській області Служба безпеки України (СБУ) у взаємодії з Міністерством внутрішніх справ (МВС) вилучила з незаконного обігу зброю та боєприпаси, які могли використовуватися під час розстрілу учасників масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в лютому 2014 р. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, вилучено три автомати Калашникова, автомат-пістолет Шпагіна, автомат ППС, автомат "Томсон", чотири карабіни, помпову рушницю "ИЖ", шість гвинтівок, чотири гладкоствольні мисливські рушниці, два пістолети, револьвер. Крім цього, вилучено два магазини до пістолета "Макарова", 11 мисливських патронів 12 калібру, 26 патронів - калібру 7,62 мм, 44 патрона - калібру 5,6 мм.

Як зазначають у СБУ, наразі триває перевірка щодо можливого використання вилученої зброї у кримінальних злочинах та причетності її до розстрілу учасників мирних акцій на Майдані Незалежності у лютому 2014 р.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 р. під час масових акцій у центрі Києва невідомі обстріляли як протестувальників, так і співробітників правоохоронних органів.

Всього в акціях протесту в Україні, особливі загострення яких були 18 і 20 лютого, загинули 103 людини.