ua en ru

СБУ вилучила у Київській області партію контрабандних годинників на мільярд гривень

СБУ вилучила у Київській області партію контрабандних годинників на мільярд гривень Фото: СБУ

Наразі тривають обшуки

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з податківцями блокували у Київській області діяльність угруповання, яке організувало контрабандне ввезення до України брендових годинників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, зловмисники закуповували годинники в одній з європейських країн та кур'єрами ввозили в Україну. Продукцію вони реалізовували у власній мережі магазинів.

"Під час обшуків у складських, торговельних та житлових приміщеннях учасників угруповання у Києві та області правоохоронці виявили понад тисячу брендових годинників, вартість яких за попередньою оцінкою становить майже один мільярд гривень. У контрабандистів також вилучено 120 тисяч доларів США, десять тисяч євро, півтора мільйони гривень, бухгалтерську документацію та комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Продукція на сотні мільйонів гривень була ввезена в Україну та планувалася до продажу без сплати обов'язкових митних та податкових платежів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі тривають обшуки. За матеріалами СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з керівників СБУ очолював угрупування з незаконного видобутку бурштину.