ua en ru

СБУ в Харкові затримала бойовика ДНР

СБУ в Харкові затримала бойовика ДНР Фото: СБУ

Бойовики затримали в обласному центрі, куди він приїхав для відпочинку і реабілітації після поранення

В Харкові Служба безпеки України (СБУ) затримала жителя Донецької області, який брав участь у незаконних збройних формуваннях так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"З травня минулого року зловмисник добровільно приєднався до терористичної угруповання "руська православна армія". Зі зброєю і гранатами він чергував на блокпості терористів поблизу Красноармійська, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали терориста в обласному центрі, куди він приїхав для відпочинку і реабілітації після поранення", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в бойовика вилучили гранату РГД-5 із запалами, а також електронні носії інформації з фотодоказами його участі в незаконних збройних формуваннях ДНР.

Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області Служба безпеки України спільно з міліцією викрито місцевого жителя - агента фейкових спецслужб терористичної організації так званої "Донецької народної республіки".