ua en ru

СБУ не допустила ряд журналістів на відкриття вишки на горі Карачун з міркувань безпеки

СБУ не допустила ряд журналістів на відкриття вишки на горі Карачун з міркувань безпеки Фото: СБУ

Деякі журналісти, яким було обмежено доступ, є фігурантами кримінальних проваджень

Служба безпеки України (СБУ) не допустила ряд журналістів на відкриття телевишки на горі Карачун (Донецька область) з міркувань безпеки. Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська.

"Хочу прояснити ситуацію з недопущення кількох журналістів на подію під час відкриття вежі на горі Карачун за участю президента України та від імені керівництва Служби вибачитися за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз", - написала вона.

Зокрема, Гітлянська пояснила, що журналісти, яким було обмежено доступ, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи.

"Можливості оперативно з’ясувати деталі ситуації в "польових" умовах не було, тому для забезпечення безпеки заходу їм було обмежено доступ на подію...Хочу наголосити, що законодавство надає право правоохоронцям обмежувати доступ до об'єктів де відбуваються охоронні заходи, за наявності підстав для цього. Тому з метою безпеки було ухвалено відповідне рішення", - додала вона.

Хочу прояснити ситуацію з недопущення кількох журналістів на подію під час відкриття вежі на горі Карачун за участю През...

Опубліковано Гітлянською Оленою 6 грудня 2016 р.

За повідомленням "Радіо Свобода", співробітники СБУ не пустили кореспондентів "Еспрессо", телеканалу "До ТеБе", а також оператора "Громадського телебачення Донбасу".

Крім того, "Новости Донбасса" зазначає, що за повідомленням оператора ОТВД, їм пояснили, що не пропускають на відкриття телевежі, оскільки їхні імена внесені до бази даних осіб, розшукуваних в зв'язку з порушенням законодавства.

"Трьох із чотирьох затриманих звинуватили в шахрайстві з кредитними картами, незаконному зберіганні зброї та участі в круглому столі з бойовиком Ігорем Гіркіним. Четвертому журналістові не назвали причину затримання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора у Донецькій області офіційно відкрили відновлену телевежу на Карачуні.