ua en ru

СБУ допитала затриманих біля військової частини журналістів в якості свідків

СБУ допитала затриманих біля військової частини журналістів в якості свідків Фото: СБУ затримала журналістів

СБУ затримала двох журналістів, які спеціалізуються на військовій тематиці

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) допитали в якості свідків двох затриманих журналістів одного з телеканалів, які 24 квітня проводили зйомку біля однієї з військових частин у Рівненській області. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було проведено огляд місця події, біли відібрані відповідні пояснення і ті особи, які були виявлені на цьому місці, були допитані у якості свідків. За цим фактом слідчими СБУ було зареєстроване кримінальне провадження, воно внесене до ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 113 КК, а також частиною 1 статті 14, готування до вчинення злочину", - заявив Ткачук, зазначивши, що наразі триває розслідування інциденту.

За словами представника СБУ, серед затриманих були встановлені два співробітники одного з телеканалів, які спеціалізуються на військовій тематиці. На місці також був вилучений квадрокоптер.

Ткачук також відзначив, що 24 квітня близько 16:00 охорона однієї з військових частин у Рівненській області зафіксувала роботу безпілотника поблизу об'єкта. Разом з тим місцевий мешканець повідомив про групу підозрілих осіб поблизу частини, які згодом були затримані.

Нагадаємо, біля військової частини в Рівненській обл. затримані журналісти, підозрювані в підготовці диверсії.