ua en ru

СБУ допитує Наливайченка за фактами незаконного перетину кордону екс-чиновниками

СБУ допитує Наливайченка за фактами незаконного перетину кордону екс-чиновниками Фото: Валентин Наливайченко (facebook.com/nalyvaichenko.valentyn)

Екс-главу СБУ допитують за епізодами з участю Медведчука

Служба безпеки України проводить допит колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка за фактами незаконного перетину кордону екс-чиновниками протягом 2014-2015 років. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що СБУ розслідує факти сприяння співробітниками правоохоронних органів колишнім чиновникам і керівникам правоохоронних органів у незаконному перетині кордону України протягом 2014-2015 років.

"У зазначеному провадженні, зокрема, встановлено, що в 2014-2015 роках співробітники СБУ організували незаконний перетин державного кордону України одним з колишніх керівників СБУ, який разом з лідером ГО "Український вибір" Віктор Медведчук зробив декілька вильотів в Російську Федерацію без проходження прикордонного та митного контролю", - йдеться в повідомленні

За даним фактом одному зі співробітників СБУ вручено повідомлення про підозру.

"В ході розслідування виникла необхідність допитати в якості свідка колишнього голову СБУ Наливайченка у зв'язку з чим останній ... був викликаний на допит в СБУ і 21.09.2017 допитується про відомі йому обставини", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін провів в окупованому Криму закриту зустріч з Медведчуком.