ua en ru

СБУ дасть правову оцінку опублікуванню Савченко списків полонених

СБУ дасть правову оцінку опублікуванню Савченко списків полонених Фото: Юрій Тандіт розповів, що СБУ проводить експертну оцінку дій Савченко

У Службі безпеки України вважають, що Савченко порушила багато норм українського законодавства

Надія Савченко порушила низку норм українського законодавства, опублікувавши свій список полонених, і найближчим часом Служба безпеки України дасть правову оцінку цим діям. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі "5 каналу".

"В даному випадку порушено досить велику кількість правових норм. Зараз СБУ визначає правову оцінку того, що сталося. Ми говоримо про закон про персональні дані людини, в міжнародній практиці - це неприпустимо", - повідомив він.

Він також розповів, що СБУ отримує дзвінки з міжнародних організацій та колег з-за кордону щодо того, що не можна давати таку інформацію без дозволу родичів.

"Надя або її помічники обдзвонювали близьких, рідних, матерів? Питали, чи готові вони дати згоду або хочуть вони, щоб прізвища їхніх синів почали зараз всюди розкручувати, в тому числі за лінією дотику. Є закон про боротьбу з тероризмом, в даному випадку вона як посадова особа не мала права називати імена наших захисників, військових відкрито", - заявив Тандіт.

Він також повідомив, що СБУ проводить експертну оцінку і найближчим часом дасть правову оцінку діям Савченко.

Нагадаємо, позафракційний нардеп Надія Савченко опублікувала відкориговані списки полонених українців, а також списки людей, яких на обмін запитують самопроголошені "республіки Донбасу".