ua en ru

СБУ блокувала перевезення пасажирів з окупованих територій в Київ

СБУ блокувала перевезення пасажирів з окупованих територій в Київ Фото: арешт злочинця (ssu.gov.ua)

Жителі Луганщини організували незаконний бізнес по пасажироперевезенням

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою блокували нелегальні пасажирські перевезення через державний кордон з тимчасово непідконтрольної території Луганської області. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Зокрема, згідно з повідомленням, оперативники СБУ встановили, що жителі Луганщини організували виїзд автобусів через закритий пункт пропуску "Ізварине", розташований на неконтрольованому ділянці українсько-російського кордону. Потім автобуси вже з території Росії в'їжджали в нашу країну через пункти пропуску на Харківщині, а кінцевою точкою маршруту ставав Київ.

В результаті проведеної операції співробітники СБУ затримали автобуси нелегального перевізника в пункті пропуску "Гоптівка" і в столиці. Накладено арешт на три автобуси, які використовувалися зловмисниками.

Одного з учасників протиправного бізнесу оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в 2017 році Державна прикордонна служба України затримала 34 людини, причетних до незаконних збройних формувань.