ua en ru

СБУ блокувала незаконний експорт пшениці на 13 млн грн

СБУ блокувала незаконний експорт пшениці на 13 млн грн Фото: СБУ

У 2015 р. було скуплено 3,7 тисяч тонн зерна для подальшого перепродажу за кордон

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з митниками блокували незаконну спробу вивезення за кордон пшениці на 13 млн грн через один з портів Миколаївської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У грудні минулого року група зловмисників зареєструвала на підставну особу ряд комерційних структур. Протягом 2015 року ці фірми скупили у аграріїв 3,7 тисяч тонн зерна для подальшого перепродажу за кордон. Під час перевірки фінансово-господарської документації співробітники спецслужби з'ясували, що всі документи підписані людиною, який помер півроку тому. Шахраї планували після надходження грошей за пшеницю вивести кошти з рахунків і ліквідувати фірми. В результаті державний бюджет не отримав значну суму податків", - йдеться в повідомленні.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України вилучила комплекс обладнання, яке використовувалося для прослуховування телефонних розмов опозиційних лідерів і активістів під час Майдану 2013-2014 р.