ua en ru

Португалія та Україна розійшлися нічиєю у матчі відбору до Євро-2020

Португалія та Україна розійшлися нічиєю у матчі відбору до Євро-2020 Фото: Португалія - Україна (twitter.com/selecaoportugal)

Команда Шевченка зіграла по нулям з чинним чемпіоном Європи

У матчі першого туру відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року збірні Португалії та України зіграли внічию з рахунком 0:0. Зустріч відбулася в Лісабоні на стадіоні "Да Луш".

У першому таймі українська збірна впоралася із завданням стримати атаки господарів. "Синьо-жовті" вправно захищалися, не втрачали позиції та концентрацію, чітко страхували партнерів.

Після перерви португальці почали наполегливіше притискати суперників до воріт, і українська лінія захисту сідала все глибше. Зазначимо, що голкіпер "синьо-жовтих" Андрій Пятов зробив кілька вражаючих сейвів. Завершальні хвилини пройшли в атаках португальців, але голів так і не сталося, у підсумку - 0:0.

Перший матч за збірну України провів форвард Жуніор Мораес, який нещодавно отримав український паспорт. 31-річний натуралізований бразилець на 76 хвилині вийшов на поле замість Романа Яремчука. Він став 297 дебютантом у складі збірної України.

У наступному турі Португалія на своєму полі зіграє з Сербією. Україні належить виїзна гра з Люксембургом. Обидва матчі відбудуться 25 березня.