ua en ru

Збірна України може зіграти товариські матчі з Туреччиною і Уельсом

Збірна України може зіграти товариські матчі з Туреччиною і Уельсом Фото: збірна України (ФФУ)

Шевченко розповів про плани і завдання команди

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про найближчі плани національної команди. Про це повідомляє zbirna.com.

"Я розмовляв з Мірчею Луческу, ми обговорювали можливість проведення товариського матчу між збірними України та Туреччини. У цьому напрямку буде проведена певна робота, і по її закінченні оприлюднено офіційне повідомлення, - сказав Шевченко.

Наставник підтвердив, що досягнуто домовленості про проведення спарингуів з командами Японії та Саудівської Аравії.

"Ну а поки ми зустрінемося зі збірними Саудівської Аравії та Японії. Перший матч відбудеться в Іспанії, другий - теж в Європі. Де конкретно - залежить від вибору нашого суперника. Японці як приймаюча сторона зобов'язані оповістити нас про місце проведення поєдинку за 45 днів", - зазначив тренер.

Крім того, Шевченко сподівається домовиться про контрольній зустрічі проти Уельсу.

"Нам було б цікаво зіграти з британськими командами, адже, як показали останні матчі, у нас є певні проблеми при стандартах. А британські команди якраз сильні в цьому компоненті і, можливо, для наших футболістів це стало б хорошим уроком. Можливо, вдасться домовитися про спаринг з Уельсом ", - сказав наставник.

Шевченко також прокоментував результати жеребкування Ліги націй та розповів про завдання, що стоять перед командою.

"Перед нами стоїть завдання кваліфікуватися на чемпіонат Європи. Є кілька можливостей, щоб її вирішити, і ми повинні розглядати всі варіанти. Ми потрапили в гарну групу в Лізі націй, з цими конкурентами можна успішно грати, і ми будемо намагатися це робити. Ну а далі буде відбірковий турнір Євро, і там ми теж будемо боротись за путівку", - додав Шевченко.

Нагадаємо, збірна України у 2018 році може провести до 11 офіційних і товариських матчів.