ua en ru

Збірна України з футболу U-17 пробилася на Євро-2017

Збірна України з футболу U-17 пробилася на Євро-2017 Фото: юнацька збірна U-17

Результат зустрічі вирішив гол, забитий в компенсований час

Юнацька збірна команда України, сформована з гравців 2000 року народження, вийшла на чемпіонат Європи 2017 року, здобувши перемогу над командою Австрії. Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України (ФФУ).

За підсумками двох турів у нашої збірної було три очки, і в матчі з Австрією необхідно було здобувати перемогу. Завдання ускладнювалася ще й тим фактом, що турнір проходив саме на чужому полі.

На початку матчу австрійці діяли впевненіше і створили низку небезпечних моментів. У підсумку господарі відкрили рахунок на 15 хвилині - відзначився Шмід. Після цього, українські футболісти стали діяти впевненіше. На 24 хвилині форвард "Шахтаря" Олексій Кащук зрівняв рахунок. До кінця тайму у обох команд були шанси ще змінити рахунок, але в підсумку свої моменти ніхто не реалізував.

Початок другого тайму також активніше почали австрійці, але впевнена гра воротаря і погана реалізація моментів дозволили українцям витримати натиск і відсунути гру від своїх воріт. Кульмінацією стало компенсований час, коли на 90+3 хвилині наша збірна заробила штрафний, а Кащук точним ударом приніс перемогу і вихід молодіжки на Євро-2017.

Україна U-17 - Австрія U-17 - 2:1

Голи: Кащук, 24, 80+3, Шмід, 15

Україна: Лтайф, Малишкін, Снурніцин, Харжевский (к), Слива, Приходько, Кащук, Ісаєнко, Ващишин (Білошевський, 53), Цитаїшвілі (Мащенко, 75), Холод (Супряга, 41).

Австрія: Антош, Майсль, Валльквіст (к), Демаку, Балло (Шустер, 55), Шмід, Агановіч, Кларер, Зульцбахер, Мур (Вунш, 66), Вейєрмайєр (Бекар, 80+2).

Нагадаємо, юнацька збірна України, сформована з гравців у віці до 18 років, стала переможницею щорічного міжнародного турніру "Кубок Федерацій-2017", який відбувся в Латвії.