ua en ru

Збірна Марокко хоче заявити іспанського футболіста "Барселони" на ЧС-2018

Збірна Марокко хоче заявити іспанського футболіста "Барселони" на ЧС-2018 Фото: Мунір Ель-Хаддаді (fcbarcelona.com)

Нападник вже встиг дебютувати за збірну Іспанії

Королівська марокканська футбольна федерація (FRMF) має намір подати позов до Спортивного арбітражного суду (CAS) з метою отримати дозвіл заявити на чемпіонат світу-2018 нападаючого "Барселони" Муніра Ель-Хаддад. Про це інформує AS.

Сам 22-річний гравець, який має іспанське і марокканське громадянства, попросив ФІФА дозволити йому виступати за збірну Марокко. Також Ель-Хаддад, який нинішній сезон проводить на правах в "Алавесі", закликав захищати права футболістів з подвійним громадянством.

Проблема в тому, що нападник марокканського походження вже встиг дебютувати за збірну Іспанії - у вересні 2014 року під час відбору до Євро-2016 проти Македонії (5:1) Мунір зіграв 13 хвилин. З того часу форвард в команду більше не викликався, продовжуючи виступи за молодіжні іспанські збірні.

За правилами ФІФА, в зв'язку з тим що гравець з'явився на полі в офіційному матчі за одну збірну, зміна його футбольного громадянства після цього вже неможлива.

Нагадаємо, ФІФА розглядає питання про перегляд регламенту, в якому прописана процедура зміни громадянства футболістами і право виступу за нову національну команду.