ua en ru

Зближення США й Росії було б корисним для України, - МЗС Німеччини

Зближення США й Росії було б корисним для України, - МЗС Німеччини Фото: Зіґмар Ґабріель висловився щодо відносин США й РФ

Адміністрація президента Дональда Трампа поки тільки шукає власну стратегію щодо РФ

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель позитивно оцінив можливість зближення Сполучених Штатів Америки та Росії. Таке переконання за результатами візиту до США він висловив в ефірі телеканалу ARD 5 лютого, передає DW.

За словами Ґабріеля, адміністрація американського президента Дональда Трампа поки тільки шукає власну стратегію щодо РФ.

"Ми всі повинні сподіватися, що США та Росія досягнуть домовленості, але тільки не за рахунок України чи Європи. Проте, якщо буде зниження напруженості між цими двома світовими державами, то це буде добре для розвитку подій у Сирії, для розвитку подій в Україні", - вважає глава МЗС ФРН.

При цьому він зауважив: "Для нас, німців та європейців, усе ясно: ми не можемо терпіти, що одна країна в Європі змінює кордони, як це зробила Росія. Американці бачать це так само".

Коментуючи ситуацію в Авдіївці, міністр зауважив, що обидві сторони конфлікту несуть відповідальність за нинішню ескалацію на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Зіґмар Ґабріель заявив, що нова адміністрація США згодна з тим, що скасування або послаблення санкцій проти РФ можливе тільки за умови прогресу у виконанні мінських угод.