ua en ru

Втеча учасниця Pussy Riot: Тато вважає мене Антихристом

Учасниця Pussy Riot на прізвисько Кіт, що брала участь в "панк-молебні", але скрывшаяся від слідства, зізналася, що батьки вважають її символом антихристиянської ідеології. Феміністка в балаклаві розповіла в ефірі програми "60 хвилин", що її сім'я різко засуджує її за причетність до скандального перформансу.

"Їм це дуже не сподобалося. Мій тато віруючий, він вважає, що наш вчинок гідний Антихриста", — заявила Кіт в інтерв'ю американському каналу CBS. Вона пояснила, що після події в храмі Христа Спасителя їй та її соратниці, п'ятої учасниці акції, вдалося втекти за кордон.

"Я трохи хвилююся. Але все ж я б хотіла, щоб це виступ теж було свого роду протестом. Ми не здамося. Те, що сталося з нами, абсолютно неприйнятно", — заявила Кіт.

Дівчина наголосила, що вони з Балаклавою (псевдонім другий втекла учасниці Pussy Riot) періодично зустрічаються з іншими учасницями групи. Відносини з "відкололася" від колективу, вийшла на свободу Катериною Самуцевич, феміністка коментувати не стала.

Нагадаємо, група Pussy Riot стала відомою завдяки виконанню "панк-молебню" в храмі Христа Спасителя 21 лютого 2012р. Надія Толоконникова, Марія Альохіна та О. Самуцевич виконали антиурядову пісню "Богородиця, Путіна прожени". Незабаром стосовно них було порушено кримінальну справу за статтею "Хуліганство", а потім поліцейські затримали підозрюваних. Дівчата були засуджені до двох років позбавлення волі. Е. Самуцевич відбуває свій термін умовно.

20 березня суд залишив без зміни вирок учасницям панк-групи М. Альохіної та Н.Толоконникової. Дівчата зверталися з клопотанням про умовно-дострокове звільнення. Раніше суд не став також відстрочувати виконання вироку дівчатам до досягнення їх малолітніми дітьми віку 14-ти років.