ua en ru

РБ ООН різко засудила вибух у будівлі ООН в столиці Нігерії

Рада Безпеки ООН у п'ятницю в своїй заяві рішуче засудила вибух у будівлі ООН в Нігерії, який стався в той день. До початку відкритих дискусій з миротворчої операції всі представники країн-членів РБ ООН вшанували пам'ять загиблих в результаті цього вибуху хвилиною мовчання, повідомляє "Сіньхуа".
Черговий голова РБ ООН, постійний представник Індії при ООН Хардееп Сінгх Пурі в п'ятницю в другій половині дня оголосив перед журналістами цю заяву. Він зазначив, що країни-члени Ради Безпеки "самими рішучими формулюваннями" засудили цей напад, підкреслили необхідність заарештувати призвідників, організаторів та донорів цього теракту, закликали країни світу розгорнути співробітництво з Нігерією з цієї проблеми.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у п'ятницю вранці у своїй промові категорично засудив цей теракт. Потім у своєму виступі на відкритому засіданні РБ ООН він висловив занепокоєння з приводу того, що ООН з кожним днем ​​стає об'єктом нападів. При цьому він заявив, що цей інцидент не може зупинити роботу ООН з надання допомоги нігерійському народу та іншим країнам.
У будівлі ООН в нігерійській столиці Абуджі в п'ятницю вранці стався вибух замінованого автомобіля, внаслідок чого принаймні 18 людей загинули, і ще кілька - отримали поранення.