ua en ru

РБ ООН ухвалила резолюцію щодо боротьби з насильством у миротворчих місіях

РБ ООН ухвалила резолюцію щодо боротьби з насильством у миротворчих місіях Фото: Радбез ООН

Це перший документ Радбезу, спрямований на боротьбу з випадками сексуальної експлуатації

Рада Безпеки ‪‎ООН ухвалила резолюцію 2272 (2015) щодо боротьби з явищем сексуальної експлуатації та насильства у миротворчих операціях Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

У відомстві констатували, що ухвалена резолюція стала першим документом Радбезу, спрямованим на боротьбу з випадками сексуальної експлуатації та насильства.

"Українська делегація активно підтримувала резолюцію на всіх етапах її розгляду в РБ ООН, керуючись беззаперечною нагальністю викорінення цього ганебного явища та збереження високого реноме ООН і "блакитних шоломів". За резолюцію, внесену США, проголосувало 14 держав-членів РБ ООН (утрималася делегація Єгипту)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошувалося у заяві, виголошеній на засіданні українською делегацією, Україна сподівається, що ухвалений документ слугуватиме чітким політичним сигналом щодо того, що Рада Безпеки готова до негайного вжиття всіх необхідних заходів із метою боротьби з неприпустимим явищем сексуальної експлуатації та насильства у миротворчих операціях ООН.

Нагадаємо, раніше ЮНЕСКО заявляло, що у шкільних підручниках країн, які розвиваються, поширений сексизм.