ua en ru

Сайти уряду Чорногорії зазнали інтенсивних кібератак

Сайти уряду Чорногорії зазнали інтенсивних кібератак Фото: сайти уряду Чорногорії атакували хакери

Атак зазнали веб-сайти уряду, державних установ і проурядових ЗМІ

Веб-сайти уряду Чорногорії, ряду державних установ, а також деяких проурядових ЗМІ зазнали великої кількості кібератак за останні дні, передає Balkan Insight.

"Масштаби та різноманітність атак і той факт, що вони здійснюються на професійному рівні, вказують на те, що це синхронні дії," - йдеться в заяві уряду.

Вперше офіційні веб-сайти зазнали серйозної атаки в день парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня 2016 року. Тоді лідери Чорногорії звинуватили Росію у втручанні у вибори, однак Москва заперечила усі звинувачення.

Серія більш інтенсивних атак почалася 15 лютого і досягла максимуму наступного дня. На даний момент влада Чорногорії співпрацює з колегами з країн-партнерів для того, щоб виявити та ідентифікувати хакерів.

"Той факт, що атака спрямована на уряд та інші портали державних органів, а також на деякі чорногорські ЗМІ, як це було в день виборів у жовтні, викликає підозру про мотиви. Метою тоді було перешкодити обміну інформацією між чорногорською та міжнародною громадськістю", - заявили в уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони США Джеймс Меттіс, виступаючи на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, заявив, що у нього "мало сумнівів" у втручанні Росії у вибори інших країн.